Zucchini--och-halloumiburgare-med-guacamole,-rödkål-och-färsk-ananas

Zucchini- och halloumiburgare med guacamole, rödkål och färsk ananas

Härligt fräscha och hemmagjorda veggoburgare!

Ingredienser för 4 portioner:

500 g zucchini
1 tsk salt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200-250 g halloumiost
1 ägg
0,5 dl Maizena
1 dl ströbröd
0,5 dl finhackad persilja
0,5 dl finhackad mynta
svatpeppar
smör eller olja till stekning

Tillbehör:
½ färsk ananas

ca 200 g rödkål
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
flingsalt och svartpeppar

2 avocados
½ tomat
saft från 1 liten lime
½ rödlök
1 liten pressad vitlök
salt och svartpeppar

Gör burgarna så här:
Riv zucchinin grovt och stek den tills vätskan har avlägsnat. Skala och hacka lök och vitlök fint, riv osten grovt. Blanda zucchinin med resten av ingredienserna till en smet. Forma till biffar och stek tills de fått en gyllenbrun färg.

Gör tillbehören så här:
Guacamolen: finhacka rödlöken och tomaten. Pressa ner limesaft. Mosa avocadon med en gaffel och häll ner. Salta och peppra, pressa ner en vitlök och blanda om. Finhacka färsk chili om du vill att den ska få lite sting!
Rödkålen: Hacka 200 gram rödkål och häll över 2 msk olivolja och 1 msk vitvinvinäger, nymald svartpeppar och flingsalt.
Ananasen: skär ananasen i skivor och stek i smör tills de fått gyllenbrun färg på varje sida.
Du kan självklart ha andra burgartillbehör som inlagd rödlök, färsk rödlök, tomat, gurka, inlagd gurka, sallad etc.

Servera burgarna med ditt favvobröd

 
Posted in Burgare, Recept and tagged , .