tacos-med-weef-koriander-och-lime

Tacos med veef, koriander och lime

Mestadels av detta recept är taget från senaste Vego-tidningen. Där är tanken att receptet ska göras med tempeh - sojabönor som fermenterats. Tempeh är supernyttigt vilket är kul men det visade sig vara lite svårt att hitta. Ska finnas i asiatiska livsmedelsbutiker. Jag körde på Astrid och Apornas veef istället. Gick finfint!

Ingredienser:
4 portioner

400 g tempeh eller ett paket Veef
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 cm färsk ingefära
2 msk lönnsirap (om du har. Annars kan du köra honung)
2 msk sojasås
2 msk rapsolja
1 msk balsamvinäger
1 msk maizena
1 krm salt
1/2 gul lök
1 kruka färsk koriander (mindre går bra om du inte älskar koriander)
1 paket böngroddar
2 lime
1/2 paket körsbärstomater
1-2 avocado
Tortillabröd

Gör så här:
Hacka vitlök och chili fint. Riv ingefäran. Blanda vitlök, chili, ingefära, sojasås, rapsolja, balsamvinäger, lönnsirap, maizena och salt i en skål. Skär tempehn eller veefen i små bitar och blanda ner i marinaden. Stek sedan på medelhög värme tills det hela har fått en fin krispig yta.

Finhacka gullök (du kan lägga den i vatten ett tag så den inte blir så stark i smaken). Hacka koriander, körbärstomater och avocadon. Skär upp limen som sedan pressas över tacon.

Ready!

Ps. Denna rätt tyckte jag var snäppet godare kall dag två, så blir en utmärkt matlåda!

 
Posted in Recept, Tacos and tagged , , .