13275170_10154603255045288_388271535_o

Chilirostade kikärtor

Detta recept ger ett toppentillbehör! Knapriga kikärtor med lätt sting – perfekta till soppan, salladen, risotton eller som ett betydligt bättre alternativ till chips en fredagkväll!

Ingredienser
Kokta kikärtor (se recept här), alternativt på burk. Motsvarande två burkar.
Ett halvt knippe koriander, finhackad (helst färsk, men i brist på sådan går också torkad bra)
1 msk spiskummin
1 tsk svartpeppar
2 tsk råsocker eller honung
Cayennepeppar eller annan torkad chili
1 tsk liquid smoke
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, mosad och finhackad
Salt efter tycke

Gör såhär:
1. Värm ugnen till ca 230-250 grader.

2. Häll av kikärterna. Blanda samman resten av ingredienserna till en smet i en skål, och häll i de avrunna kikärtorna. Blanda väl.

3. Smörj en ugnsplåt lätt med olja och häll ut kikärtorna över plåten. Se till att de inte täcker varandra.

4. Rosta kikärtorna lågt i ugnen tills de är knapriga och har fått färg, ca 30-45 minuter (varmluftsugn kan vara en fördel, men inte under hela tiden, för då bränns det vid). Ta ut, låt svalna och försök att inte äta upp alla på en gång.

Serveringsförslag! Passar bra med orientaliska smaker. Jag använde det som tillbehör till en lins- och morotssoppa som jag hade över i kylen. Resultatet blev som följer:
13234978_10154603255010288_1536714173_o

Posted in I ugn, Mellanmål, Snacks, tilltugg & snittar and tagged , , , .