IMG_3740

Somrig sallad med persika och chèvre

Under sommaren äter jag gärna kall mat, men då måste den också vara mättande. Den här salladen är både fräsch och smakrik tack vare periska och getost, och mättar bra med tillskott av lite bönor.
4 portioner

Ingredienser
Sallad
3 Morötter
200 g färsk bladspenat
10 coctailtomater
1/2 pkt sockerärtor
3 persikor
1 avokado
4 salladslökar
1 pkt blandade kokta bönor (400g)
40 g chèvre eller annan getost

Sås
2 dl grekisk youghurt
2 msk Färskost med pepparsmak (t.ex. Cantadou five peppers)
2 tsk St. Agur créme (ädelostkräm som finns i hyllan bland färskosten eller i delikatessdisken)

Gör så här
Blanda ihop ingredienserna till såsen och låt stå medan du gör salladen.
Skölj blad spenaten och låt rinna av. Häll av vattnen från bönorna och skölj i kallt vatten, låt rinna av. Skölj och dela tomaterna och sockerärtorna på mitten. Tärna avokado och periskorna. Skala och riv långa skivor av morötterna med hjälp av skalaren. Skölj och finhacka salladslöken. Blanda allt i en stor skål och smula över getosten. Servera med den kalla såsen och gärna ett stort glas kyld sommarsaft.

Posted in Recept, Sallader, Såser and tagged , , , , .