IMG_4392-fix

Kaneldoftande quinoasallad med granatäpple, mandel och mynta

Härligt mustig marockansk sallad med inspiration från kokboken Green Kitchen Travels

3-4 portioner

Ingredienser:
1 zucchini
1 aubergine
några matskedar olivolja
1 vitlöksklyfta
3 dl quinoa
7 dl vatten
1 tsk malen kanel
saften från 1/2 citron
en näve myntablad
en näve korianderblad
1/2 rödlök
2 morötter
3 msk russin
1 granatäpple
2 dl rostade och saltade mandlar
salt
peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär zucchinin och auberginen i ganska tunna skivor. Häll olivolja på en plåt och lägg på zucchinin, auberginen och pensla översidorna med olivolja. Salta och peppra och kör in i ugnen. Rosta mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de är mjuka och fått fin färg. När grönsakerna är klara, skär dem i mindre bitar och blanda ner dem i en skål med några matskedar olivolja och en pressad vitlöksklyfta.

Skölj quinoan noga och koka upp den tillsammans med en tsk kanel och 1/2 tsk salt. När det kokar, sänk värmen rejält och låt sjuda i 15-20 minuter. Medan detta pågår kan du hacka rödlöken fint och lägga i en stor skål tillsammans med rivna morötter i långa remsor (med en potatisskalare), rensat granatäpple, hackade mandlar, kryddor samt russin.

Låt quinoan svalna lite innan du blandar ner den, zucchinin och auberginen i skålen med resterande grönsaker. Häll på citronsaft, salta och peppra. Blanda ordentligt. Klart!

Posted in Recept, Sallader and tagged , , .