halloumisallad

Halloumisallad med pärlcouscous och nektarin

Frisk sallad som passar perfekt en ljummen sommarkväll

2 portioner

Ingredienser:
1 paket halloumi
2 dl pärlcouscous
2 stora nävar blandad sallad (gärna mixad – ex. maché, ruccola)
1 liten fänkål
10 cocktailtomater
1 nektarin
1 avokado
4 sparrisar
1 näve valnötter
Inlagd rödlök

Dressing:
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1,5 tsk honung
1 nypa salt

Gör så här:
Koka 2 dl pärlcouscous i rikligt med vatten i 15 min (den ska vara lite al dente). När det är cirka 3 minuter kvar på koktiden, lägg sparrisarna i vattnet. Slå sedan av vattnet. Skär halloumin i skivor och stek gyllene. Skär tomaterna och avokadon och hyvla fänkålen och nektarinen tunt. Blanda ingredienserna till dressingen.

Uppläggning: Lägg salladen på tallrikar som en bädd. Toppa med fänkål, couscous, tomater, avokado, sparris, nektarin, inlagd rödlök och valnötter. Ringla dressingen över salladen.

Posted in Recept, Sallader and tagged , .