IMG_0034

Getostsallad med rotselleri, bladselleri och granatäpple

Underbart god och fräsch sallad med lite ovanliga ingredienser

Till ca 8 personer

Ingredienser till salladen:
1 rotselleri
1 bladselleri
1 granatäpple
1 dl bladpersilja
150-200g getost
1,5 dl hackade valnötter

Vinägrett:
ca 1 dl olivolja
2 msk citronsaft
1 msk honung
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Gör salladen så här:
Skala rotsellerin och skär den i stora bitar. Skiva både rot och bladsellerin tunt med t ex en osthyvel.

Dela granatäpplet på mitten och ta ut kärnorna.

Lägg den rivna sellerin i en skål tillsammans med granatäpplet och hackad bladpersilja. Smula över getost och valnötter.

Gör vinägretten så här:
Värm oljan försiktigt, blanda ner citronsaft, honung, pressad vitlök, salt och peppar. Häll över salladen et voilà!

Skriv ut receptkortet - skicka det till en vän eller pryd din kyl:
Posted in Recept, Sallader and tagged , , .