pasta-carbonarisch

Pasta carbonarisch

En revolutionerande Carbonara som får alla grisar att dansa av glädje! Vår carbonara innehåller fejkon av rispapper, testa och njut!

4 portioner

Ingredienser Fejkon:
4 st rispapper
6 msk näringsjäst (kallas ibland Bjäst)
3 msk ljus soja
2 msk rapsolja
1/2 tsk liquid smoke (rökessens)
vatten

Ingredienser carbonara:
500 g pasta (färsk om du vill lyxa lite extra!)
5 dl fraîche eller grädde (havre, soja- eller koprodukt of your choice)
1 dl riven parmesan
3 äggulor
1 lök
Svartpeppar
Salt
1 näve persilja

Gör fejkon så här:
Blanda marinad av näringsjäst, soja, rapsolja och liquid smoke. Tillsätt vatten tills smeten har en lös, men inte vattnig konsistens. Klipp rispapperna till baconbreda remsor. Häll upp en skål med varmt vatten (cirka 40 grader). Para ihop två remsor i taget och doppa dem i vattnet i några sekunder, lyft upp dem och stryk av överskottsvatten med fingrarna. Stryk sedan remsorna i marinaden (snåla inte med marinad) och stek på hög värme cirka 4 minuter på ena sidan och två minuter på andra. Vänd remsorna med en gaffel, inte med stekspade. Låt sedan svalna på ett galler.

Gör carbonaran så här:
Sätt på en kastrull med pastavatten och koka pastan al dente (fast). Hacka och fräs löken i lite olja tills den fått fin färg. Tillsätt fraîche/grädde samt den rivna parmesanen. Salta och peppra (ganska rikligt med svartpeppar är gott till denna rätt!). Hacka persilja och separera äggulorna från äggvitorna. Blanda nu pastan med carbonara-såsen och tillsätt äggulorna samt hackad persilja. Bryt eller klipp ner fejkonremsorna och rör om ordentligt.

Posted in Pasta, Recept and tagged , , .