pasta-med-skogschampinjoner

Gräddig pasta med skogschampinjoner

Onyttig? Ja, kanske. Gudomligt god? EH ja.

4 portioner.

Ingredienser:
Cirka 13 st medelstora skogschampinjoner (ja, de är ofta dubbelt så dyra som vanliga champinjoner, men också dubbelt så goda!)
2,5 dl vitt vin
5 dl vispgrädde
1 st purjolök
1 påse färsk spenat (cirka 65 g)
1 stor näve färsk persilja
1-2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
400 g pasta
2 msk smör
Riven parmesan

Gör så här:
Börja med att ansa champinjonerna och skär dem sedan i tunna skivor. Stek dem i smör tills de krympt ordentligt och fått fin färg, lägg dem sedan åt sidan. Hacka och stek purjolöken i lite smör i någon minut och tillsätt sedan vinet och buljongtärningen. Låt koka tills hälften av vinet reducerats. Under tiden, sätt på pastavatten och hacka persilja. När vinet reducerats, häll i grädde, pressad vitlök och svamp och låt puttra på svag värme. Salta och peppra. När pastan börjar bli klar, tillsätt spenat och persilja till svampsåsen, låt puttra i max en minut, sedan är rätten klar att serveras!

Serveras till exempel med parmesan och en grönsallad (eller kikärtssallad om du vill ha lite extra protein)!

Posted in Pasta, Recept and tagged , , .