IMG_3521

Svampsmörgås med chèvrecrème och snabbsyltad rödlök

Svampsmörgås med chèvrecréme och snabbsyltad rödlök.

Inte direkt en ”första-dejten-rätt” då den är rätt kladdig att äta, men så fantastisk god! Sötma från syltad rödlök, lite rökighet från paprikakrydda och mycket smak från chèvreosten. Funkar lika fint till helglunch eller som en snabb vardagsmiddag om du serverar lite klyftpotatis till.

Ingredienser svampsmörgås (2 port.)

2 st cibattabröd

2 dl créme fraîche

100 g chèvre

1 avokado

2 portabellosvampar

1 tsk rökt paprikapulver (finns i vanliga kryddhyllan)

1 tsk chiliflakes

salt

svartpeppar

BBQ-sås

Majonäs

Snabbsyltad rödlök (se recept här)

 

Gör så här:

Skär svampen i centimetertjocka skivor och krydda med chili, paprikapulver, salt och peppar. Stek i olja tills de mjuknat och släppt ifrån sig det mesta av vätskan. Skär avokadon i skivor. Smula chèvreosten i en skål och blanda med créme fraîche, salt och peppar. Dela bröden på mitten och bred chevré-blandningen på halvorna. Gratinera bröden i ugnen på 200 C i 5-10 min. Ta ut bröden ur ugnen och lägg på den stekta svampen, picklad rödlök och avokado. Toppa med lite BBQ-sås och majonäs och mumsa i dig!

 

Posted in I ugn, Recept and tagged , , .