rodbets-och-sparrispizza

Rödbetspizza med sparris

Pizza kan faktiskt vara både fräscht och krispigt. Det kan också gå snabbt att göra. Kolla här!

1 stor pizza

Ingredienser:
2 rödbetor (ej förkokta!)
5 sparrisar
Ca 4 msk smetana (ungefär som crème fraîche)
Ca 2 dl riven västerbottenost
Ca 4 msk pumpakärnor
Färdiggjord pizzadeg (eller så gör du din egen)
Gräslök
1 msk olivolja
Salt och peppar

Gör så här:
Sätt ungen på 220 grader.
Skala och skär rödbetorna mycket tunna (gärna med köksredskapet mandolin som gör det väldigt enkelt, annars kan du testa med en osthyvel). Snitta sparrisen i längder (se bild). Riv västerbottenost. Rulla ut degen och smeta på smetana. Lägg sedan ett tunt lager riven västerbottenost på pizzan. Täck pizzan med de tunna rödbetsskivorna. Lägg över sparrisen. Salta lätt och peppra. Kör in i ugnen i ca 10-15 minuter. Medan pizzan gräddas torrostar du (dvs. ”steker” utan smör eller olja) pumpakärnorna med lite salt. Rör om ofta (de bränns lätt) och ta bort från plattan efter några minuter. När pizzan är klar garnerar du med pumpakärnorna, några droppar olivolja och klippt gräslök. MUMS!

Posted in I ugn, Recept and tagged , , .