Fil 000

Potatis- och kikärtsgryta med vanilj

En mild och len gryta med smak av vanilj, spiskummin och kokos. Potatisen och kikärtorna gör den härligt mättande. Fick inspirationen från en kollegas matlåda som i sin tur hade sett ett liknande recept på Lotta Lundgrens tidigare blogg. Härligt att se hur recept delas och utvecklas vidare för varje ny kock!

Ingredienser potatis- och kikärtsgryta (4 port.)
1 Stor gul lök
6 Medelstora potatisar
400 gram kokta kikärtor (en tetraförpackning/burk)
100 gram Fryst spenat
1/2 Broccolihuvud
1 brk Kokosmjölk
2 krm Vaniljpulver
1 tsk Cayennepeppar
2 tsk Spiskummin
Salt och svartpeppar
Olja till stekning

Gör så här:
Tina spenaten. Skala och hacka lök och potatis i lagom stora tärningar. Dela och hacka upp broccolin i mindre buketter. Häll av spadet till kikärtorna och skölj av dem i kallt vatten i ett durkslag. Stek lök och potatis i lite olja i en stor gryta. Stek tills löken mjuknat och potatisen fått lite färg. Ha i kryddorna och låt steka någon minut till. Häll på kokosmjölken och broccolin. Låt koka på medelvärme tills grönsakerna mjuknat. Häll då i spenat och kikärtor och låt sjuda någon minut till. Klart att servera!

Fil 001

 

Posted in Grytor, Recept and tagged , , .