oumph-bourguignon

Oumph bourguignon

Vilken gryta, viken fest – veggolivet när det är som bäst!

8 portioner:

5 pärllökar
4 normalstora morötter
8-10 normalstora champinjoner (skogschampinjoner om du vill lyxa till det lite extra)
1 paket Oumph med timjan och vitlök (går också bra med quorn-bitar)
2 st lagerblad
6 dl rödvin
1 tsk socker
1 1/2 msk mjöl
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 tsk timjan
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl vatten
1 knippe bladpersilja (billigast i lösvikt)
Smör
Salt
Peppar

Gör så här:
Stek oumph-köttet på medelhög värme. Tillsätt efter en stund mjöl, tomatpuré, lagerblad, timjan, salt och peppar. Häll över allt i en gryta och tillsätt vin, vatten, socker och buljongtärningar och låt puttra på låg värme med lock. Skär vitlöken i tunna skivor. Hacka morötterna, löken, svampen och stek tillsammans med vitlöken i lite smör. När löken fått en fin gyllne färg och champinjonerna minskat rejält i storlek är det dags att stjälpa över allt i grytan. Låt koka på svag värme i 10 minuter. Garnera slutligen med hackad persilja.

Serveras med potatis eller ris.

Posted in Grytor, Recept and tagged , , .