mustig-marockansk-gryta

Mustig marockansk gryta

Letar du efter en smaskig och smakrik gryta, som dessutom är perfekt som matlåda? Här är den!

4 portioner.

Ingredienser:
1 burk körsbärstomater
2 Gula lökar
6 torkade plommon
3 Morötter
1 påse Oumph Pure Stripe (Oumph är ett sojabaserat ”kött”, quornbitar går också bra, alternativt mer grönsaker)
1 dl grovhackad bladpersilja
2 grönsaksbuljongtärningar
2 lagerblad
2 vitlöksklyftor
3 kanelstänger
1 tsk spiskummin
2 msk ingefära
3dl vatten
Olivolja
Salt
Peppar

Gör så här:
Skala och hacka löken, riv ingefära samt skala och skär morötterna i bitar. Hacka plommonen. Bryn oumph-bitarna i olja, salta och peppra och lyft över i en gryta. Stek lök, morötter och riven ingefära tillsammans med spiskummin i lite olja i 2-3 minuter. Flytta över till grytan. Tillsätt sedan kanelstänger, lagerblad, plommon, vatten, buljongtärningar och tomater och pressa i vitlöken. Låt småkoka under lock cirka 1 1/2 timme. Lyft av locket och låt puttra ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll över hackad persilja vid servering.

Servera till exempel med couscous, ris eller kamutvete tillsammans med en grönsallad.

Posted in Grytor, Recept and tagged , .