marockansk-kikartsgryta

Marockansk kikärtsgryta

Här kommer en lättlagad god gryta. Inspiration - Marocko.

Ingredienser:
8 portioner

380 g (ett paket/en burk) kikärtor
2 små gula lökar
2 morötter
1 skiva (150 g) kålrot
2 vitlöksklyftor
5 msk olivolja
1 paket saffran
1,5 tsk malen spiskummin
1 tsk torkad chilipeppar (1 röd färsk chili går också finfint!)
1 msk riven ingefära
1 grönsaksbuljong
2 burkar krossad tomat
100 g torkade aprikoser
1 zucchini
1 kruka färsk koriander
salt
peppar

Tillbehör:
Sallad
Couscous

Gör så här:
Skär löken, morötterna (i skivor) och kålroten (i tärningar). Skiva vitlöken mycket tunt.

Hetta upp oljan i en gryta. Fräs grönsakerna och vitlöken i några minuter. Strö över saffran, spiskummin, chilipeppar (eller en finhackad färsk chili) och riven ingefära. Smula över en grönsaksbuljongtärning och häll över tomatkrossen. Späd med lite vatten om grönsakerna inte täcks. Koka upp under lock i ca 10 min.

Lägg i kikärtor, månhackad (fint ord) zucchini samt grovhackade aprikoser i grytan och låt koka ytterligare 5-10 minuter. Strö över hälften av koriandern. Använd resten till garnering.

Servera med sallad och couscous (se paketet för tillagning).

Smaklig måltid!

 
Posted in Grytor, Recept and tagged , .