IMG_3499

Broccolidaal

Daal är en billig, enkel och kryddig linsgryta, här med en tvist av broccoli.

Ingredienser Broccolidaal (4 port.)

1/2 purjolök, finhackad
1 broccolihuvud
1 tsk senapsfrö
1 tsk spiskummin
1 1/2 dl torkade röda linser
3 dl vatten
1 brk kokosmjölk
1 msk japansk soja
1/2 tsk salt
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala (indisk kryddblanding)
1/2 -1 tsk chiliflakes (torkad chili)
zest och juice från 1 citron
olja till stekning

Gör så här:

Dela purjolöken och skölj noga i vatten. Finhacka purjolöken och broccolin, använd gärna även stammen på broccolin då detta också smakar gott och fyller ut grytan ännu mer. Hetta upp olja i en jutjärnsgryta eller kastrull och ha i senapsfrön, spiskummin, lök och linserna. Låt detta steka några minuter på medelhög värme tills löken blivit mjuk och senapsfröna börjat poppa. Ha då i den hackade broccolin, vatten, kokosmjölk, garam masala, chiliflakes, gurkmeja och salt. Rör om och låt koka upp, sänk sedan värmen och låt grytan sjuda i ca 20 min eller tills linserna och broccolin mjuknat. Ha sedan i soja och zest och saft från citronen och smaka av.

 

Servera med kokt ris och en klick yoghurt av valfri sort.

 

 

Posted in Grytor, Recept and tagged , , , , , , .