appelkaka

Knäckig äppelpaj

God och knäckig äppelpaj. Inspiration från en buffétidning.

8-10 bitar.

Ingredienser:
5 stora äpplen
2 dl råsocker
1/2 dl ljus sirap (har du inte detta hemma så ta 1 dl råsocker till)
150 g smör
1/2 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk flingsalt
1/2 tsk bakpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala, dela och kärna ut äpplena. Skär dem sedan i klyftor och lägg dem i en smord pajform. Smält smöret tillsammans med råsocker, sirap och grädde. Ta bort från värmen och blanda i havregryn, mjöl, bakpulver och salt. Häll smeten över äpplena och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Posted in Efterrätter, Recept and tagged , .