IMG_0168

Spenat- och fetaostbiffar med grön risotto

Dags för lite vardagslyx? Prova denna underbara Risotto

Ingredienser:

Risotto med gröna ärtor
5 portioner

3 dl arborioris
3 schalottenlökar
1 msk smör
1 dl torrt vitt vin
ca 1 liter grönsaksbuljong
3 dl gröna ärtor
1 dl riven parmesan
½ msk citronsaft

Spenat- och fetaostbiffar
ca 8 små biffar

1 dl valnötter
½ dl linfrön
500 g fryst spenat
1 paket fetaost (150g)
1 ½ msk Maizena
1 gul lök
Peppar
Salt
Torkad Oregano
Torkad Basilika

Risotton:
Fräs ris och lök i smöret tills riset ser lite genomskinligt ut. Häll på vinet och låt det koka lite. Lägg i en grönsaksbuljong och häll på ca 5 dl vatten. Häll sedan på lite vatten i taget, allt eftersom det försvinner i grytan. Koka tills riset känns lagom aldente, ca 20-25 minuter. Mixa ärtorna och rör ner i risotton tillsammans med den rivna parmesanosten. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Biffarna:
Stek spenaten tills det mesta vattnet har försvunnit. Ta åt sidan. När den kallnat något krama ut resten av vattnet.
Mixa valnötter, linfrön och den gula löken.
Blanda allt med nedsmulad fetaost, maizena och kryddorna.
Forma till biffar och stek.

 
Posted in Biffar & Bullar, Recept and tagged , , .