IMG_0157

Getostbiffar med rotfrukter i ugn och rödvinssås

Dags för en vegetarisk lyxmåltid? Getost och valnötter är fantastiskt ihop!

Ingredienser

6 biffar:
5 dl rotselleri
3 dl valnötter
1 dl bladpersilja
1 gul lök
1 msk maizena
ca 200 g getost
Salt och peppar

Rödvinssås:

5dl rödvin (ett biliigt rödvin duger bra)
1 lagerblad
1 msk socker
1 gul lök
1 msk mjöl
1 tsk smör
1 msk balsamvinäger
Timjan
Salt och peppar

Gör biffarna så här:
Riv rotsellerin och stek den i lite olja tills den börjar få färg.
Mixa valnötterna och persiljan i en matberedare.
Finhacka löken och rör ihop den med rotsellerin, smulad getost, nötmixen, maizenan, salt och peppar.

Gör rödvinssåsen så här:
Hacka löken och fräs i kastrull med lite smör, balsamvinäger och socker. Häll i rödvinet och lagerbladet och låt koka i cirka 15 minuter. Tillsätt timjan, salt och peppar. Låt koka i någon minut till, sila sedan bort löken och lagerbladet. Blanda ut mjölet med lite vatten så det blir slätt. Rör sedan ned i såsen. När såsen blivit lagom tjock är den klar.

Servera med rotfrukter i ugn och en fräsch sallad.

Posted in Biffar & Bullar, Recept and tagged , , .